Over mij

IMG_0122

Mijn naam is Jopke de Gouw (1980)

In 2016 ben ik gestart met Tiepies Ik Kindercoaching. Na jarenlange ervaring voor de klas, maar ook daarbuiten, merkte ik dat het meer en meer begon te kriebelen om ook individueel met kinderen aan de slag te kunnen.

Op dit moment coach ik kinderen binnen mijn eigen praktijk, ga diverse scholen langs om ook daar leerlingen en leerkrachten te coachen. Daarnaast geef ik trainingen op het gebied van meer en hoogbegaafdheid en de Executieve functies.


De persoonlijke aandacht en begeleiding, de zoektocht naar de juiste oplossingen, het kind weer in zijn kracht zetten. Dat is wat het voor mij zo leuk maakt.

Ik maak gebruik van diverse werkvormen en methoden. Ik zoek naar de juiste methodiek om mee te werken passend bij het kind en probeer ik zo dicht mogelijk het kind te volgen.

Juist daardoor, voelen kinderen zich snel op hun gemak, stellen ze zichzelf makkelijker open en bereiken we samen heel veel.

Ik ben ervan overtuigd dat als een kind lekker in zijn/haar vel zit, het zich veel beter en breder kan ontwikkelen op alle vlakken.

De naam Tiepies Ik bestaat uit een samensmelting van de namen van mijn eigen kinderen.

Daarnaast: Wat is Typisch jij?

Dat staat voor personen die inzicht krijgen in wie ze zijn en wat ze kunnen en willen. Het ontstaat door alles wat jou maakt tot wie je bent. Soms heb je even een duwtje in de juiste richting nodig om jou op een andere manier te laten denken en kijken waardoor je weer vol vertrouwen verder je pad kunt volgen.