Traject

Hoe verloopt het traject

Wanneer u zich afvraagt of uw kind baat zou kunnen hebben bij coaching en/of u wilt meer weten over wat ik als coach voor uw kind kan betekenen, bel of mail mij dan gerust voor het maken van een afspraak.

Na het maken van de afspraak zal de intake plaatsvinden. Voorafgaand daaraan zult u van mij intakeformulieren toegestuurd krijgen. Uit deze papieren kan ik al heel veel informatie halen. Dit alles zal als leidraad dienen voor het gesprek. Samen formuleren wij dan zo concreet mogelijk de hulpvraag.
Tijdens de intake wordt het doel vastgesteld en de verwachtingen uitgesproken.

Dit gesprek kan bij mij op kantoor of bij u thuis plaatsvinden.Mijn voorkeur gaat uit naar uw huis. In een veilige setting kan ik dan alvast kennismaken met het kind. Voor kinderen voelt dit vaak heel prettig.

Het coachingstraject
Als kindercoach werk ik vooral oplossingsgericht en meestal in een kortdurend traject met het kind.
De eerste sessie is een nadere kennismaking met uw kind, waarbij de hulpvraag met hem/haar wordt besproken. Op basis van veiligheid en vertrouwen ga ik dit traject samen met uw kind aan.

Er zullen ongeveer 5 sessies volgen, maar soms ook meer of minder. De ouders zijn hierbij niet aanwezig.
Een sessie zal ongeveer 60 minuten duren. Indien gewenst of nodig zal ik een terugkoppeling via de mail of telefoon met u houden.

Eventuele huiswerkopdrachtjes worden met u besproken evenals de voortgang.
Het is belangrijk dat uw kind hierin gesteund wordt. Samen werken wij aan de hulpvraag en ik verwacht dan ook betrokkenheid van u tijdens het gehele traject.

Tevens is het ook mogelijk om een oudersessie te houden, zonder de aanwezigheid van uw kind.

Ieder kind is uniek en elk traject verloopt weer anders!